Pop it ’cause you love it!

Lunapop is de nieuwe naam voor alle media, art en design uitingen van de multidisciplinaire grafisch ontwerper Manuela Porceddu. Ha ha, ja ik dus!

Graag vertel ik je over mijn nieuwe avontuur waarbij mijn hart volgen centraal staat.

Sinds 2003, het jaar van mijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie, werk ik als zelfstandig grafisch ontwerper. In al die jaren zijn er prachtige dingen gebeurd en heb ik mee mogen werken aan bijzondere projecten. In de eerste jaren werkte ik vooral voor culturele instanties, kunstenaars en soms voor het bedrijfsleven.

Naderhand groeide het werk en besloot ik samen met Derk Reneman verder te gaan in een maatschap. Onze studio midden in Rotterdam liep goed en we kregen vaak mooie kansen. De jaren vlogen voorbij en als alles goed gaat is verandering, voortgang en diepgang onvermijdelijk. Derk ging zich meer focussen op zijn muziek en ik bracht een tijd door in Berlijn om te wonen en werken.

Daarna ging ik alleen verder onder de naam Studio Manuela Porceddu. In een periode van ongeveer 10 jaar heb ik zowel op persoonlijk als professioneel niveau veel ontwikkeling meegemaakt. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen gekregen. Ik heb mijn studio verhuisd van Rotterdam naar Dordrecht.

De laatste vijf jaar heb ik veel nagedacht over mijn vakgebied en geëxperimenteerd met de rol van grafisch ontwerp. Inmiddels heb ik veel skills, talenten en ervaring opgedaan. Elke keer kan ik dit inzetten op verschillende manieren.

Zo maak ik vrij werk wat mede mogelijk gemaakt wordt door de Gemeente Dordrecht. Daarnaast organiseer ik i.s.m. Het Dordrechts Museum verschillende events voor kunstenaars waarin elkaar ontmoeten en beschouwen van elkaars werk centraal staan.

Toch wil ik graag in opdracht bijven werken en niet alleen vrij werk maken. Ik hou namelijk van mensen en hun verhalen. Het is een eer om voor iemand iets te mogen verbeelden en zo een nieuw bijzonder verhaal te kunnen ontwikkelen. Bovendien ben ik ook een beetje een nerd en ben ik dol op alle nieuwe technologische snufjes die steeds meer mogelijk maken op het veld van beeld, media en communicatie. Dat kan en wil ik niet missen.

De bottomline is dat ik onder mijn eigen naam voortaan mijn vrije werk aan de wereld presenteer — manuelaporceddu.nl — en onder de naam — lunapop.nl — vallen vanaf nu alle andere projecten die meestal in opdracht zijn.

En ja, ik vaar hierbij volledig op mijn intuïtie. Die zegt dat als ik het op deze manier doe, dat ik dan beide praktijken beter kan positioneren. Beide met een hoge toewijding en doeltreffendheid.

Wow, je hebt alles gelezen! Dank je, dat was heel aardig ;0)